Mariënburg artistieke tijdschrift opmaak

Magazine dat 5 keer per jaar naar geabonneerden wordt gestuurd

Werken binnen een Indesign opmaak stramien

Om de workflow van terugkerende media, zoals tijdschriften, productsheets etc. te versnellen en daarmee de presentatie van uw bedrijf herkenbaar te maken, werken wij met Adobe Indesign pagina stramienen.

Uniforme font stijlen
Lettertype, kleur, alinea's en koppen
Wij adviseren in de toepassingen van tekststijlen, formaten spatiëringen, uitlijning en meer. Stijlen worden vastgelegd in de template van uw uiting.
Snel & Efficiënt
De juiste workflow voor pagina opmaak
Paginanummering, sectieopmaak, coverontwerp, interactieve links, kortom een pro samenwerking tussen Adobe programma's beïnvloeden ten gunste van de opmaaksnelheid.
Word | Teksteditor import
Aanleveren van teksten
Indesign communiceert prima met de word tekststijlen en opmaak elementen, waardoor een import snel gerealiseerd is. Op deze wijze ondervind de redactie geen moeilijkheden in de aanlevering van zijn teksten.
Drukproef met opmerkingen
De workflow voor correcties
Ontvang uw pdf proef van het eerste concept, en voorzie deze van uw opmerkingen. De preflight en pakket verzameling van Indesign, zorgen voor een correcte aanlevering bij de drukkerij.
Omschrijving
Het tijdschrift Mariënburg is volledig gerestyled. Het kritisch katholieke blad wil jongere mensen aanspreken. Daar hoort een passend en modern ontwerp bij. In de uitvoering is gebruik gemaakt van de traditionele kunst zoals we deze veel terugvinden in de schilderingen in de geschiedenis van de kerk. In de vormgeving komen texturen terug die we zien in de schilderkunst Aquarellen. Door toepassing van photoshop filters worden deze samengevoegd met (het aangeleverde fotomateriaal door de redacteur) van het blad. Het blad snijd moderne en kritische onderwerpen aan. Een statige letter / font ontbreekt dan ook niet om deze kritische noot te versterken.
Communicatie doelen
Mariënburg bereikt zo'n 2500 abonnees en wordt 5 keer per jaar verspreid. De doelgroep is breed en zij staan voor modernisering binnen het geloof en verspreiden een kritische noot. Het magazine (ook wel tijdschrift) is gevuld met artikelen van een hoge kwaliteit en de redactie wil dat het ontwerp tevens deze kwaliteit uitstraalt. Daarnaast moet het zowel jongeren als ouderen aanspreken. Een mix van moderne ontwerpstijlen, met de klassieke elementen onderbouwt deze wensen.
Klant:Mariënburgvereniging
Geleverde dienst:Vormgeving van magazine, DTP binnen Indesign stramien