Quote van Saul Bass – zo raak & simpel maar waar

Tekst inspireerd

Design is thinking made visual. Voor iedere gedreven ondernemer een herkenbaar verschijnsel. Je hoofd bruist van de ideeën en maakt grote sprongen. Jouw idee, bedrijfsplan, dienst of product heeft zich tot in detail een beeld gevormd en jij staat al 20 zetten voor op de potentiële koper van jouw product of concept. Hoe ga je, jouw ideeën zichtbaar maken en zo communiceren, dat iedereen je begrijpt? Hoe maak je jouw boodschap visueel en enthousiasmeer je de ander. Over design, visualiseren en het overbrengen van een boodschap moet goed worden nagedacht. In kleurgebruik, in ontwerpstijl, in uitstraling en de emotie die het oproept, in professionaliteit!

Wat een mooi gedachtegoed van Saul Bass. Een ontwerp ontstaat in jouw hoofd, je vertaald dit in woorden en brengt het nader in beeld. Daar waar het visualiseren een knelpunt vindt, denkt een ontwerper in beelden met je mee. Wanneer ik met iemand aan tafel zit tijdens een sparringssessie en het enthousiasme van mijn sparringspartner ter sprake komt, vormt zich vaak al vrij direct een creatief maar ook communicatief beeld in mijn hoofd. De ‘beelddenker’ wordt ook wel eens gezegd. In de creatieve sector vind je weinig grenzen. Alles wat je bedenkt is mogelijk en met behulp van professionele (Adobe) programma’s  uit te voeren in een ontwerp. Een diepe, gewaagde sprong in de belevingswereld van het innovatieve brein van de ondernemer, het creatieve brein van de ontwerper en de emotie van de eindgebruiker/afnemer.

Een goede ontwerper, weet jouw tekst en uitleg om te vormen in een presentatie, een moodboard en verdieping in beeld. Zoekt uitdaging in vernieuwing en innovaties van grafische programmatuur en durft je te verrassen met een ‘out of the box’ ontwerp.

Interessant? Neem gerust contact met mij op om samen jouw ideale klant te schetsen en jouw denken mogelijk te maken.

Contact

Copyrighted Image